Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /customers/c/d/9/irisdekievith.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue 2" targeting switch is equivalent to "break 2". Did you mean to use "continue 3"? in /customers/c/d/9/irisdekievith.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2862 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/d/9/irisdekievith.nl/httpd.www/wp-content/plugins/visual-portfolio/classes/class-get-portfolio.php on line 25 Sint Jan Binnenstebuitenkerk – Iris de Kievith

Sintjan Binnenstebuitenkerk

Haalbaarheidsonderzoek naar herbestemming van een leegstaande kerk en parkeervlakte in Uithoorn ism ontwikkelcollectief COUP en Atelier Robidoux.
In het schetsplan is de kerk ‘binnenstebuiten’ gekeerd door een binnenstraat door het middenschip te leiden. In de zijbeuken is ruimte voor ondernemers. Zo blijft het gebouw toegankelijk voor veel mensen uit de buurt. De ‘binnen-buitenstraat’ leidt naar het binnenterrein tussen de nieuwe woningen, met een opgetild maaiveld boven parkeeruimte als een collectieve tuin. Deze ingrepen verbinden omliggende buurten met elkaar op een schaal die past bij Uithoorn. Zo worden twee vliegen in één klap geslagen; het kerkgebouw kan worden behouden en een gat in de binnenstad wordt hersteld.