Samen een plek laten stralen

 

 

Voortbouwen op wat er al is, dat is mijn uitdaging. Dat doe ik door het moois wat er schuil gaat zichtbaar te maken en door ruimtelijke ingrepen een nieuw gebruik mogelijk te maken.

 

Ik geloof in de kracht van de potentie van een plek, en in de meerwaarde die ontstaat door respectvol en zorgvuldig met mens en natuur, materiaal en ruimte om te gaan.

 

Na mijn studie Bouwkunde aan de TU Delft heb ik als zelfstandig architect (mee)gewerkt aan veel interessante herbestemmingen. Ieder project is uniek en dat maakt dat ik inmiddels op veel terreinen en met alle fasen van het bouwproces ervaring heb.

 

Essentieel is daarbij de samenwerking, het proces waarin verschillende partijen samen gaandeweg een plan ontwikkelen, de grenzen worden opgezocht, verrassende antwoorden en veelzijdige oplossingen worden gevonden.  

 

De economische veranderingen in de (bouw)wereld vragen een actieve rol van de architect. Het is des te interessanter om betrokken te zijn in de initiatieffase, om zelf of samen te bepalen wat er gaat gebeuren, wat er toe doet. En om de ervaring in te kunnen zetten in die allereerste fase, van ideeën bedenken, plannen formuleren, interventies doen, coalities smeden en financiering werven. En dan aan de slag! Om een plek te laten stralen.

 

Als je omgeving voor een deel maakt wie je bent - welke omgeving wil je dan maken?

 

 

Ik werk vanuit Rotterdam in verschillende samenwerkingsverbanden, specifiek voor de betreffende opgave, met onder meer

 

Atelier Robidoux

Studio Dust

Transformatorhuis

BOEi

 

Transformers

Studio Beige

IN10 communicatie

Esteamwork businessmodel innovatie

Jackaroo horeca concepten

Mark My Words maatschappelijk & cultureel ondernemen

Studio Ilse van Klei grafisch ontwerp

Pronk studio stories and design

Cardo architecten cpo & renovatie- en restauratieprojecten

Atko bouwkundig advies

Terristories 

Superuse Studios

Refunc

Eetbaar Rotterdam

Vakmanstad/Freehouse

Studio Iris Schutten

MIXD architectuur

Atelier Caro Isern

Suboffice