16/9/2016

Voor de nieuwe Vrijeschool Rotterdam-West wordt een kaal schoolplein in een organisch proces met samenwerkende mede gebruikers van het plein getransformeerd en vergroend. Handen van ouders en kinderen verrichten bergen werk onder leiding van Creatief Beheer en met steun van gemeente Rotterdam en Jantje Beton. Waar een jaar geleden enkel stoeptegels lagen is er inmiddels een uitnodigende en vrolijke verblijfsplek ontstaan. Hoe geweldig is het om te zien dat ieder nieuw element op het plein gretig wordt toegeëigend in het spel van de kinderen. En dat de verschillende sferen op het plein voorzien in verschillende behoeften van kinderen - van zo hard mogelijk rennen over het middenpad tot juist rustig in een veilig plekje schuilen en samen naar kevertjes kijken tussen de boomstammen. Gaandeweg geven de leerkrachten hun behoeften en wensen aan en groeit het plein verder.

Samen met ontwerpende maker Guido Marsille zijn de bijzondere elementen ontwikkeld zoals een slingerende wilgenwand. Het houten speelsculptuur dat is gebaseerd op de input van een uitbundige workshop met de kinderen van groep 3 wacht nog op financiering. Wordt vervolgd.

 

fotojvdp