Na een enerverende periode is het prototype van het servies klaar. Het voelt alsof ons project een gezicht heeft gekregen!

De hoeveelheid fijnstof die in Rotterdam in de lucht hangt is gekoppeld aan een menselijke maat. Wat een persoon gedurende een aantal jaar inademt is in een oogopslag terug te zien op het servies. De lichtste kleur is namelijk gemaakt met bijna 1 gram fijnstof, en dat is wat je hier in 10 jaar inademt. De donkerdere kleuren zijn gemaakt met de hoeveelheid stof van 25, 45, 65 en 85 jaar. 

Nog warm van de ovens van het EKWC is het servies gepresenteerd bij de tentoonstelling van Yksi en de New Material Award tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Deze laatste tentoonstelling is inmiddels te zien in Amsterdam bij Hotel Droog.

Ondertussen is de volgende fase aangebroken, van productie. En van strategie uitzetten, samen met de interessante partners met wie wordt samengewerkt zoals RIVM, Milieudefensie, DCMR, het Longfonds, Gemeente Rotterdam – en andere mensen die ademen.

Op deze website van servies is er meer over te zien en lezen.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *