In het oude klooster van het Adrianusgebouw in Raamsdonk is sinds ‘de Zusters van Liefde’ vertrokken in de jaren ’70 Het Ontmoetingscentrum gevestigd. Iedere Raamsdonker heeft er wel een herinnering, nog van de kloostertijd of van later tijdens muziekles, harmonie-repetitie, disco, sinterklaas of carnaval.

Het noodzakelijke onderhoud is aanleiding om met het Ontmoetingscentrum, de gemeente Geertruidenberg, Transformatorhuis en Atelier Robidoux een plan te ontwikkelen zodat het de levendige huiskamer van Raamsdonk kan blijven.

Achter het Adrianusgebouw zijn nieuwbouw woningen gepland. Een kans om het binnenterrein te transformeren tot een collectieve kloostertuin dat het oude en nieuwe Raamsdonk verbindt. 

Workshop met gebruikers van het Ontmoetingscentrum voor een nieuwe indeling.

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *