Samen met Superuse Studios is het ontwerp ontwikkeld voor een nieuw beeld bij Marconiplein in Rotterdam.

Het markeert het tracé van de oude spoorlijn tussen de Schie en het havengebied, en waar tegenwoordig een prachtig wandelpad is ontstaan door een binnenstedelijk rafelgebied. Waar vroeger fruit werd vervoerd van de haven naar het achterland is inmiddels een geliefd pad ontstaan voor wildplukkers van bramen en allerhande kruiden. Bewonersorganisatie Natuurlijk Spangen heeft het initiatief opgevat dit weelderige wandelpad een ‘entree’ te geven. Als uitnodiging om ervan te genieten, en als verbinding aan andere groene paden door de stad. 

Voor de realisatie van het beeld dit voorjaar worden materialen gebruikt die passen bij het vroegere gebruik van de spoordijk, zo staan de letters op hoge poten van gebruikte rails.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *